ברוכים הבאים לחב"ד לדוברי עברית –מיאמי פלורידה
המקום שבו כל ישראלי מרגיש בבית!
אנו מציעים שרותים ייחודיים לקהל הישראלים ודוברי העברית באזורינו.
חוגים, מפגשים ופעילויות מגוונות להורים ולילדים, והכל בשפה העברית ובאווירה ישראלית מקורית.
בואו, הצטרפו אלינו, ובקיצור –
תרגישו בבית!
ליתר פרטים ולחומר מעניין ומגוון נוסף – בחרו את הרצוי לכם מתוך התפריט משמאל.
מי אנחנו?
חב"ד לדוברי עברית הוא ארגון ששם לו למטרה לגבש את ציבור הישראלים ודוברי העברית, ולסייע בהתמודדות עם האתגר של שמירת המסורת היהודית והישראלית בנכר.
הארגון נוסד בשנת תשס"ה (2005). מאז הספקנו לקיים מסיבות משפחתיות בחגים, ערבי שירה ותרבות, חוגים עיוניים ועוד. לקראת כל חג ומועד אנו מזמינים במיוחד מהארץ חומר לילדים ולמבוגרים.
ההיענות המרשימה, שיתוף-הפעולה וההתעניינות הרבה מעודדים אותנו להמשיך ואף להגביר את הפעילות. אנו חשים ברצון עז הקיים בציבור הישראלי ודובר העברית, לגבש חוג המקיים מפגשים, אירועים ופעילויות שונות בעברית, ברוח היהדות ובהווי ישראלי מקורי.
תנועת חב"ד
שורשיה של תנועת חב"ד-ליובאוויטש, ענף מרכזי בתנועת החסידות מיסודו של רבי ישראל בעל-שם-טוב, נעוצים בעיירותיה הציוריות של אוקראינה ורוסיה הלבנה במאה השמונה-עשרה.
באותה תקופה עמדה היהדות בפני שסע עמוק. מיעוט למדני ומסתגר בז ליהודי הפשוט, שבכורח הנסיבות הסתפק לרוב בידיעת קרוא וכתוב. לכך הצטרפו רוחות שנשבו ממערב אירופה, שהטיפו להתבוללות ולאיבוד הזהות היהודית.
חסידות חב"ד, מיסודו של רבי שניאור זלמן מליאדי, חיזקה את הזהות היהודית, הפילה את המחיצות בין יהודי ליהודי, ובד-בבד הציבה אתגרים אינטלקטואליים שמשכו אליה גם את העלית שבחברה היהודית.
מרוסיה הלבנה התפשטה התנועה בכל רחבי מזרח אירופה, ומשם בעולם כולו. אחרי מלחמת העולם השנייה עבר מרכזה של התנועה ממזרח אירופה לברוקלין שבניו-יורק, שם הוא ממוקם עד היום הזה.
חב"ד וארץ ישראל
חב"ד קיימה נוכחות בארץ-ישראל מאז ימיה הראשונים. רבי שניאור זלמן שלח מאות מחסידיו להתיישב בארץ השוממה. במשך שנים רבות היה היישוב היהודי העתיק בחברון מבוסס על חסידי חב"ד, ושם קמה בשנת תער"ב (1912) הישיבה החב"דית הראשונה בארץ. עם הקמת מדינת ישראל, הפנה אליה רבי יוסף יצחק שניאורסון זצ"ל, חותנו של הרבי האחרון, אלפים מחסידיו, שרידי השואה ופליטי ברית-המועצות של סטאלין, שדיכא באכזריות את התנועה החסידית. עבורם הקים הרבי את כפר-חב"ד, שהפך למרכזה הארצי של התנועה. כיום מונה תנועת חב"ד בארץ-ישראל למעלה מ-220 מרכזים, הכוללים מאות רבות של מוסדות. אין אדם בישראל שאינו נפגש לעיתים תכופות בפעילי התנועה, אם במוסדות החינוך, אם בכוחות הביטחון ואם בדוכני התפילין ברחובות הערים – ותמיד במאור-פנים. ככל שהתרבו הישראלים ודוברי העברית המתגוררים בחו"ל, אם באופן זמני ואם בדרך-קבע, גבר הצורך בפעילות יהודית הנערכת בשפתם, המתאימה לצורכיהם ולהרגליהם, והמשמרת את ההווי הישראלי הייחודי. כך החלו לקום בזה אחר זה גם בחו"ל מרכזים חב"דיים מיוחדים לדוברי עברית, בהם נערכות הפעילויות בעברית ובאווירה ישראלית. בפעילויות אלה יכול כל ישראלי להשתתף מבלי לחוות את תחושת הניכור הקיימת בדרך-כלל במוסדות היהודיים המקומיים, לשכוח לרגע קט את עובדת הימצאו בנכר, ופשוט – להרגיש בבית. מרכזים כאלה קיימים במישגן, לוס-אנג'לס, פלורידה, פנסלבניה,
בית חב"ד / בית הכנסת
בתי חב"ד נוסדו על העיקרון לפיו גם אם יהודים מאמצים רמות שונות של שמירת מצוות בחייהם האישיים, צריך להיות מקום שבו כל יהודי ויהודי – ללא תוויות, ללא שיוכים מפלגים – יוכל לפתח תחושה של השתייכות קהילתית, להגביר את החוויה היהודית, ללמוד וליהנות. בית חב"ד ממלא בדיוק את התפקיד הזה. בית חב"ד מתמקד במערכת היחסים האישית של היחיד עם היהדות, ובכך הוא מהווה משיכה לכל חלקי הקהילה היהודית. בית חב"ד מציע טווח רחב של פעילות למבוגרים, לילדים ולכל המשפחה, ובכך הוא מציע דרכים רבות להעשרת החיים היהודיים בקהילה. צירופם של רעיונות רבים ושונים יחד מאפשר לבית חב"ד לסייע לכל יהודי למצוא מקום בליבו לקהילה היהודית.
|